Contactloze thermische beeldvorming als potentieel hulpmiddel voor gepersonaliseerde diagnose en preventie van cellulitis

Korte samenvatting van het thermografisch onderzoek

Cellulitis, een aandoening die een bobbelige huid veroorzaakt, treft ongeveer 85% van de vrouwen in ontwikkelde landen en heeft een aanzienlijke invloed op hun levenskwaliteit en gevoel van eigenwaarde. Op dit moment ontbreekt een vroege en gepersonaliseerde diagnose van de verschillende stadia van cellulitis, waardoor preventie en vroegtijdig ingrijpen een uitdaging vormen. De onderzoekers gebruikten infraroodthermografie (IR) om de verdeling van de oppervlaktetemperatuur van het lichaam te analyseren en diagnosticeerden met succes cellulitisstadia bij vrouwelijke vrijwilligers. Ze namen warmtebeelden op van de achterkant van de dijen en identificeerden cellulitisgebieden voor analyse. Met behulp van een aangepast classificatieschema bereikten ze een nauwkeurigheid van meer dan 80% bij het herkennen van cellulitisstadia, die verder kon worden verbeterd tot meer dan 97% met een drempelwaardecorrectieschema. Het onderzoek toonde aan dat IR-thermografie, in combinatie met computerondersteunde beeldanalyse, een effectief en handig hulpmiddel kan zijn voor gepersonaliseerde diagnose en preventieve geneeskunde om het leven van vrouwen met cellulitisproblemen te verbeteren.

Bauer, J., Grabarek, M., Migasiewicz, A. et al. Non-contact thermal imaging as potential tool for personalized diagnosis and prevention of cellulite. J Therm Anal Calorim 133, 571–578 (2018). https://doi.org/10.1007/s10973-018-7232-9

De voordelen van ThermoScope

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hi there!

Hallo!

You landed on the English page. If you prefer another language, please select below: