Infraroodthermografie voor de evaluatie van adolescente en juveniele idiopathische scoliose: Een systematisch overzicht

Korte samenvatting van het thermografisch onderzoek

Deze review richt zich op het evalueren van het potentieel van infraroodthermografie als een niet-invasieve en stralingsvrije methode voor het beoordelen van veranderingen in Adolescente en Juveniele Idiopathische Scoliose, een driedimensionale misvorming van de wervelkolom. De onderzoekers voerden een systematische review uit van artikelen die van 1990 tot april 2022 in verschillende databases waren gepubliceerd. Slechts vijf artikelen voldeden aan de criteria voor opname in de review. De bevindingen suggereren dat infraroodthermografie een veelbelovende methode is om de thermische verschillen in de spieren tussen de convexe en concave zijden van scoliose objectief te beoordelen. Er bestaat echter nog steeds bezorgdheid over het gebruik ervan als diagnostisch hulpmiddel vanwege inconsistenties in de kwaliteit van het onderzoek en de methoden voor gegevensverzameling. De auteurs stellen aanvullende aanbevelingen voor om de nauwkeurigheid van thermische acquisitie bij scoliose-evaluatie met infraroodthermografie te verbeteren.

Roggio, F., Petrigna, L., Filetti, V., Vitale, E., Rapisarda, V., & Musumeci, G. (2023). Infrared thermography for the evaluation of adolescent and juvenile idiopathic scoliosis: A systematic review. Journal of thermal biology113, 103524. https://doi.org/10.1016/j.jtherbio.2023.103524
De voordelen van ThermoScope

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hi there!

Hallo!

You landed on the English page. If you prefer another language, please select below: