Nut van infraroodthermografie voor de evaluatie van reumatoïde artritis

Korte samenvatting van het thermografisch onderzoek

Met behulp van een warmtebeeldcamera kan met infraroodthermografie (IT) de temperatuur van de huid worden gemeten zonder gebruik te maken van ioniserende straling en het is niet-invasief, onafhankelijk van de gebruiker en kosteneffectief.

Onafhankelijk onderzoek van IT voor elk gewrichtsniveau (pols, vingergewrichten) bij personen met RA toonde een grotere temperatuur over oncomfortabele en gezwollen gewrichten. De hoogste temperatuur in de middelste gewrichten van de vingers en het verschil in temperatuur tussen de metatarsofalangeale gewrichten van de pols of vinger en de huid van de onderarm werden de belangrijkste bevindingen gevonden.

Infraroodthermografie kan een doeltreffende, niet-invasieve beeldvormingsmethode zijn bij de evaluatie en follow-up van artritis bij RA-patiënten.

Loarce-Martos, J., Bachiller-Corral, J., Cuevas, I. F., Quintana, M. S., & Díaz, M. V. (2019). THU0087 UTILITY OF INFRARED THERMOGRAPHY FOR THE EVALUATION OF RHEUMATOID ARTHRITIS. Poster Presentations. https://doi.org/10.1136/annrheumdis-2019-eular.5601

De voordelen van ThermoScope

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hi there!

Hallo!

You landed on the English page. If you prefer another language, please select below: