Pre-, intra- en postoperatief gebruik van dynamische infraroodthermografie (DIRT) levert waardevolle informatie op over de huidperfusie bij perforatorlappen in de reconstructieve chirurgie.

Korte samenvatting van het thermografisch onderzoek

Een perforatorflap is een stuk huid en weefsel dat van het ene lichaamsdeel naar het andere wordt verplaatst voor reconstructie in de plastische chirurgie. Het is afhankelijk van een enkele slagader en ader voor de bloedtoevoer en de operatie bestaat uit het opnieuw verbinden van deze kleine bloedvaten met behulp van microchirurgische technieken. Er zijn drie fasen in de operatie: preoperatief, intraoperatief en postoperatief. Het selecteren van een geschikt bloedvat voor perfusie van de flap is een uitdaging vanwege variaties in anatomie. Het succes van de operatie hangt af van het zorgvuldig verbinden van de vaten om schade te voorkomen. Het monitoren van de bloedperfusie in de flap is cruciaal voor vroegtijdig ingrijpen en het voorkomen van complicaties.

Dynamische infraroodthermografie (DIRT) heeft bewezen een eenvoudige en betrouwbare beeldvormingstechniek te zijn voor alle fasen van perforatorlapchirurgie. DIRT bestaat uit het observeren van temperatuurveranderingen in het betreffende gebied na het toepassen van een thermische uitdaging, zoals het koelen van een ventilator of het gebruik van koude voorwerpen op de huid. De snelheid en het patroon van temperatuurherstel zijn afhankelijk van de doorbloeding van de flap. Door DIRT te gebruiken, hebben chirurgen de resultaten van perforatorlapoperaties verbeterd.

Mercer, J.B., Weerd, L.D., Miland, Å.O., & Weum, S. (2010). Pre-, Intra-, and Postoperative Use of Dynamic Infrared Thermography (DIRT) Provides Valuable Information on Skin Perfusion in Perforator Flaps Used in Reconstructive Surgery.

De voordelen van ThermoScope

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hi there!

Hallo!

You landed on the English page. If you prefer another language, please select below: