Toepassing van kunstmatige intelligentie en contactloze infraroodthermografie voor voorspelling en gepersonaliseerde automatische identificatie van verschillende stadia van cellulitis

Korte samenvatting van het thermografisch onderzoek

Cellulitis is een veelvoorkomende aandoening die de huid en weefsels aantast en die vooral voorkomt bij vrouwen na de puberteit in ontwikkelde landen. Infraroodthermografie (IR) in combinatie met kunstmatige intelligentie (AI) kan verschillende stadia van cellulitis detecteren en zo een betrouwbare diagnose stellen. Het doel van dit onderzoek was het creëren van een snelle en kosteneffectieve methode om automatisch cellulitisstadia te identificeren met behulp van IR-beeldvorming voor prescreening en gepersonaliseerde therapie. Het onderzoek gebruikte geavanceerde algoritmen en classificatietechnieken op beelden van 212 vrouwelijke vrijwilligers tussen de 19 en 22 jaar. De resultaten toonden aan dat de combinatie van bepaalde methoden een nauwkeurigheid van meer dan 80% behaalde bij het bepalen van alle stadia van cellulitis, met meer dan 90% nauwkeurigheid voor vroege stadia. Deze computerondersteunde benadering kan worden gebruikt voor vroegtijdige diagnose, voortgangscontrole en objectieve beoordeling van therapeutische resultaten. IR-thermografie met AI kan een effectief hulpmiddel worden om de ontwikkeling van cellulitis te begrijpen en behandelingen op maat te maken, wat bijdraagt aan voorspellende, preventieve en gepersonaliseerde geneeskunde (PPPM).

Bauer, J., Hoq, M.N., Mulcahy, J. et al. Implementation of artificial intelligence and non-contact infrared thermography for prediction and personalized automatic identification of different stages of cellulite. EPMA Journal 11, 17–29 (2020). https://doi.org/10.1007/s13167-020-00199-x

De voordelen van ThermoScope

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hi there!

Hallo!

You landed on the English page. If you prefer another language, please select below: