Dermatologie

Door verdachte gebieden vroegtijdig te identificeren, kan de dermatoloog stappen ondernemen om de tijdige vaststelling en behandeling mogelijk te maken.

Thermografie in Dermatologie

Thermografie biedt verschillende voordelen voor de dermatoloog:

Vroege detectie van huidkanker

Thermografie kan helpen bij het opsporen van afwijkingen in de huidtemperatuur die kunnen wijzen op de aanwezigheid van huidkanker. Door verdachte gebieden vroegtijdig te identificeren, kan de dermatoloog stappen ondernemen om de tijdige vaststelling en behandeling mogelijk te maken.

Niet-invasieve procedure

Thermografie is een niet-invasieve methode waarvoor geen naalden, biopsieën of incisies nodig zijn. Dit maakt de behandeling comfortabeler voor patiënten en minimaliseert het risico op infectie of andere complicaties.

Monitoring van de voortgang van de behandeling/therapie effect

Voor patiënten die al worden behandeld voor huidkanker en/of andere huidaandoeningen, kan thermografie helpen de voortgang van de behandeling te volgen. Veranderingen in de huidtemperatuur kunnen wijzen op positieve of negatieve reacties op de therapie. De dermatoloog wordt voorzien van belangrijke informatie en kan indien nodig de behandeling/therapie aanpassen.

Aanvulling op visueel onderzoek

Thermografie kan worden gebruikt als een aanvullend (beoordelings)instrument om het visuele onderzoek van de huid door de dermatoloog te ondersteunen. Door visuele inspectie en de thermografische analyse te combineren, kan een uitgebreidere beoordeling van de gezondheid van de huid worden gemaakt.

IMG20230511173039
image2

Lage kosten en snelle uitvoering

In vergelijking met sommige andere diagnostische procedures is thermografie relatief goedkoop en kan binnen enkelen minuten worden uitgevoerd. Dit maakt een bredere toepassing mogelijk en lijdt tot een grote acceptatie tot deze technologie voor dermatologen en hun patiënten.

Het is echter belangrijk om op te merken dat thermografie alleen niet voldoende is om tot een definitief resultaat te komen. Het moet altijd worden gebruikt in combinatie met andere diagnostische procedures en de klinische beoordeling van de dermatoloog.

De voordelen van ThermoScope
Er zijn geen gegevens gevonden

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hi there!

Hallo!

You landed on the English page. If you prefer another language, please select below: