Orthopedie

Door temperatuurvariaties te visualiseren, kunnen orthopedische specialisten de gebieden identificeren die behandeling nodig hebben en de procedure dienovereenkomstig plannen.

Thermografie in Orthopedie

Thermografie biedt verschillende voordelen voor sportartsen, orthopeden en fysiotherapeuten in hun klinische praktijk.

Vroege detectie van blessures

Thermografie kan helpen bij het vroegtijdig detecteren van blessures, zoals spier- en peesletsels. Het kan gebieden met ontstekingen identificeren, wat kan wijzen op onderliggende problemen zoals verstuikingen, verrekkingen of stressfracturen. Vroegtijdige opsporing maakt snel ingrijpen mogelijk en voorkomt verdere complicaties.

Beoordeling van ontstekingen

Thermografie kan ontstekingen in het lichaam detecteren door veranderingen in de huidtemperatuur te registreren. Dit kan nuttig zijn bij de diagnose en behandeling van ontsteking gerelateerde aandoeningen, zoals tendinitis of bursitis.

Evaluatie van doorbloeding en circulatie

hermografie biedt inzicht in de doorbloeding en circulatie van weefsels. Het kan helpen bij het identificeren van problemen zoals verminderde bloedtoevoer naar specifieke gebieden, wat belangrijk is bij het begrijpen van de oorzaak van pijn, herstel en revalidatie.

Objectieve monitoring van herstel

Door herhaalde thermografische scans uit te voeren, kunnen sportartsen, orthopeden en fysiotherapeuten het herstelproces van een blessure objectief volgen. Temperatuurveranderingen in de loop van de tijd kunnen wijzen op verbeteringen of mogelijke complicaties, waardoor gerichte aanpassingen aan het behandelplan mogelijk zijn.

Non-invasieve en veilige techniek

Thermografie is een non-invasieve en veilige techniek die geen straling of direct contact met het lichaam vereist. Het is comfortabel voor de patiënt en kan regelmatig worden toegepast zonder nadelige effecten.

Integratie met functionele beoordelingen

Thermische beeldvorming kan worden geïntegreerd met functionele beoordelingen voor een uitgebreide evaluatie van aandoeningen van het bewegingsapparaat. Door thermische beeldvorming te combineren met technieken zoals loopanalyses of bewegingsmetingen kan een meer holistisch inzicht worden verkregen in de aandoening van de patiënt en kunnen behandelingsstrategieën worden gestuurd.

Door het gebruik van thermografie kunnen sportartsen, orthopeden en fysiotherapeuten waardevolle informatie verkrijgen die kan helpen bij een nauwkeurigere diagnose, behandeling en monitoring van blessures en aandoeningen van het bewegingsapparaat.

De voordelen van ThermoScope
Orthopedie: Infrarood thermografische veranderingen na decompressiechirurgie bij patiënten met carpaal tunnel syndroom
Onze resultaten toonden aan dat DITI-bevindingen een verbetering van de autonome functie na CTR kunnen weerspiegelen. Daarom kan DITI een objectieve methode zijn om pre- en postoperatieve neurofysiologische veranderingen bij CTS te beoordelen.
Orthopedie: Botletsels opsporen op de spoedeisende hulp met medische infraroodthermografie
Klinische evaluatie met behulp van infraroodbeeldvorming wijst op een groot toepassingspotentieel als hulpmiddel ter ondersteuning van een snelle diagnose van botbreuken bij patiënten met een acuut orthopedisch trauma in een medische noodsituatie. De thermische resultaten toonden belangrijke fysiologische gegevens met betrekking tot de vascularisatie van de botbreuk en gebieden grenzend aan het trauma die goed gecorreleerd waren met radiografische onderzoeken.
Orthopedie: Toepassingen van thermische beeldvorming met infraroodthermografie in de orthopedie.
IRT is effectief bij orthopedische aandoeningen met specifieke warmtesignaturen en kan de trend van het lopende ontstekingsproces en de respons op een bepaalde behandeling beoordelen. Bovendien kan het specifiek de exacte loci van de pathologie bepalen voor gerichte interventies.
Toepassingen van thermische beeldvorming met infraroodthermografie in de orthopedie
Deze contactloze en nauwkeurige technologie is veelbelovend voor meerdere medische deelgebieden binnen de orthopedie.

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hi there!

Hallo!

You landed on the English page. If you prefer another language, please select below: